Бейби шауър парти

Бейби шауър е парти, което се прави преди раждането на бебето. Това е американска традиция, която аз много харесвам и винаги съм мечтала да приложа.

Доста прилича на нашата “Погача“. Канят се млади дами, приятелки на майката, но има случаи, в които присъстват и мъже.Това е чудесен начин бременната жена да се почувства специална и да се разсее от мисли за предстоящото раждане.Най-подходящото време за провеждането на такова парти е 3-4 седмици преди раждането.
Бейби шауър партито може да бъде организирано от бременната или от нейна приятелка и да бъде изненада. Основна тема на партито е идването на бял свят на новия член на семейството. Тя може да бъде съобразена с пола на бебето, с името му, с цветовете на детския кът и др.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Ето че и аз реших да направя такова парти.
Поканих мои приятелки, които имат, очакват или се надяват да имат деца. Темата на партито беше „Сладък минт и плюшени мечета”, вдъхновена от детския кът, който подготвяме за малкия бебок.

За мен беше огромно удоволствие да изработя всеки детайл на украсата. Хапнахме сладкиши, които подредих в сладък бар, аранжиран с красиви кристални подноси и ръчно изработени хартиени декорации.

Сладкиш за бебешко парти

На самия бар разпръснах много плюшени мечета, които после подарих на гостите си,заедно с ръчно изработена медена бисквитка и благодарствена картичка.

По традиция на такова парти е хубаво да има различни игри. Аз реших да не прекалявам. Едната игра нарекох „Мръсни памперси”. Върху вътрешната страна на памперса написах забавни послания от типа „Наси, бавачка не търси, на мен ще разчиташ ти”.
Опаковах ги точно като използвани мръсни памперси и ги сложих в панер. Всяка гостенка си взе с недоверие по един (мръсен памперс) и като ги отвориха, с облекчение и много радост си прочетоха закачките.

Игра - Мръсни памперси

За втората ми игра предварително бях помолила приятелките ми да си вземат по една бебешка снимка. Целта на играта беше аз да позная кое бебе от снимката съответства на някоя от приятелките ми. Беше много забавно и трудно за мен. Успях да позная едва 2-3 снимки, но искрено се посмяхме.

Картина за пожелания към бебето

Третата ми закачка беше една ръчно нарисувана от мен картина с мече, държащо сноп разноцветни балони. Реших да избягам от традиционната книга за пожелания и помолих всяка приятелка да напише пожелание в избран от нея балон.
Това ще ми остане мил спомен и ще украси детския кът на бебчето.

Освен тези неща, си бях подготвила лексикон с въпросчета към опитните мами за тънкости при отглеждането на малчуганите. Получих много и ценни съвети, които старателно си записах.

И накрая завършихме партито с най-сладката част – отварянето на подаръците.
Аз не спазих американската традиция да правя списък с необходимите ми неща и искрено се радвах на всеки пакет, които отварях. Да купуваш и подаряваш бебешки дрешки е едно от най-приятните неща, които може да ти се случат. Наистина е страхотно.

Безкрайно благодаря на всички, които дойдоха и направиха този ден много специален и незабравим за мен. За да остане ярък спомен, аз се доверих на професионален фотограф –Румяна Мондешка, с която сме работили неведнъж. Тя умело успя да хване всеки прекрасен момент и да го запечата на лента. Сега се наслаждавам на снимките и с нетърпение очаквам появата на малкия ми син.

Ако мога да дам съвет към бъдещите мами, които се колебаят дали да направят такова парти – не се колебайте. Преживяването е страхотно, заредих се много положително за това, което ме очаква. Емоциите са невероятни.

Ако решите да си направите или изненадате някой с такова парти, заповядайте на среща с мен, ще обсъдим идеите ви, ще ви предложа и моите, ще направим примерен бюджет, ще изберем подходяща декорация и…

Аз ще украся живота ви…